RTU Inženierzinātņu vidusskolu 1.septembrī apmeklēs izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska

1.septembrī plkst.10.30 Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Inženierzinātņu vidusskolā (IZV) Kronvalda bulvārī 1 notiks svinīgais Zinību dienas pasākums. Tajā piedalīsies izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska, kura teiks uzrunu un tiksies ar skolotājiem un skolēniem.

Pasākuma laikā ir paredzēti vairāki muzikāli pārsteigumi. Pēc svinīgās daļas skolēnus uzrunās IZV atbalstītāju pārstāvis, elektronikas un IT jomu uzņēmējs, A/S “SAF Tehnika” valdes priekšsēdētājs Normunds Bergs, kurš ar praktiskiem piemēriem un pieredzes stāstiem no IT industrijas iedvesmos skolēnus ļoti cītīgi mācīties fiziku.

IZV 10. klasē konkursa kārtībā šogad uzņemti 24 talantīgi skolēni no visas Latvijas, kuru vidū ir valsts olimpiāžu uzvarētāji un laureāti matemātikā, fizikā, ķīmijā, bioloģijā un pat franču valodā. Iespēja iestāties IZV ir, piedaloties un uzrādot labus rezultātus skolas rīkotajā Atklātajā inženierzinātņu olimpiādē, kā arī kārtojot iestājeksāmenu. Prioritāri skolā tiek uzņemti pretendenti, kuri uzrādījuši labus rezultātus valsts mācību olimpiādēs.

RTU Inženierzinātņu vidusskolu dibināja 2015. gadā, lai dotu iespēju īpaši talantīgiem jauniešiem no visas Latvijas sagatavoties inženierzinātņu studijām. Īsajā pastāvēšanas laikā skola uzrādījusi spožus rezultātus, piecus gadus pēc kārtas iegūstot pirmo vietu Ata Kronvalda fonda veidotajā labāko mazo skolu reitingā. IZV skolēni uzrādījuši izcilus rezultātus gan Latvijas līmeņa, gan starptautiskās olimpiādēs.