RTU Inženierzinātņu vidusskola aicina piedalīties pirmajā Atklātajā ekonomikas olimpiādē – konkursā, kurā 10.-12. klašu skolēni var pārbaudīt savas zināšanas ekonomikā un finanšu pratībā. Olimpiādi organizē, lai pārbaudītu dalībnieku spējas jautājumos, kas ir saistīti ar valūtām, finanšu tirgiem, valsts lomu ekonomikā un daudzām citām ar ekonomiku saistītām tēmām. 

Pēc RTU Inženierzinātņu vidusskolas skolēnu iniciatīvas skola rīko jaunu projektu – Atklāto Ekonomikas olimpiādi. Olimpiādes mērķis ir izglītot vidusskolēnus interesantā veidā par ekonomikas priekšmetu, attīstīt viņu finanšu pratības spējas, kā arī veicināt interesi par studijām ekonomikas priekšmetā. Olimpiādes uzdevumus sagatavo RTU Inženierzinātņu vidusskolas 12. klases skolēni un Ekonomikas Valsts olimpiādes laureāti, sadarbojoties ar SEB banku un citiem nozaru ekspertiem.

Olimpiāde norisināsies 2024. gada 8.martā RTU Inženierekonomikas un vadības fakultātē (RTU IEVF), Kalnciema ielā 6, Rīgā. Dalībniekiem ir jāierodas 9:00-9:40, un olimpiādes laikā ir atļauts izmantot zilu vai melnu pildspalvu, neprogrammējamu kalkulatoru, lineālu, parastu zīmuli un dzēšgumiju.

Pasākuma norisi atbalsta SEB banka, AS “Latvenergo”, Rīgas Izglītības un informatīvi metodiskais centrs, RTU inženierekonomikas un vadības fakultāte, RTU inženierzinātņu vidusskola, Valsts izglītības satura centrs un Vides izglītības fonds, kas nodrošina palīdzību pasākuma organizēšanā, kā arī balvas un dāvanas dalībniekiem.

Pieteikšanās ir atvērta līdz 3. marta pusnaktij. Pirms pieteikuma anketas (ej.uz/AEOregistracija) aizpildīšanas, aicinām iepazīties ar Atklātās ekonomikas olimpiādes nolikumu.

Saite uz nolikumu: https://izv.lv/wp-content/uploads/sites/54/2024/02/AEOGALANOLIKUMS.pdf