Ķīmiķu dārzs 2021

Šogad jau otro reizi norisinās ķīmijas komandu olimpiāde skolēniem “Ķīmiķu dārzs”! Aicinām skolēnus veidot komandas līdz 4 cilvēkiem un pieteikties līdz 24. oktobrim.

Olimpiāde norisināsies divās klašu grupās – 9.–10. un 11.–12. klase. Pirmā kārta tiks rīkota attālināti, elektroniskā formātā 2021. gada 30. oktobrī. Katrā klašu grupā astoņas komandas, kas uzrādījušas labāko rezultātu (bet ne vairāk kā 3 no katras skolas), tiks uzaicinātas uz otro kārtu 2021. gada 27. novembrī (jaunākajai grupai) un 4. decembrī (vecākajai grupai). Ievērojot visus spēkā esošos ierobežojumus, “Ķīmiķu dārza” finālu centīsimies rīkot klātienē (ļoti iespējams, lai to nodrošinātu, dalībniekiem būs nepieciešams sertifikāts par Covid-19 vakcināciju vai pārslimošanu); detalizētāka informācija sekos.

Sevišķi aicinām uzmanību pievērst reģionu skolām: jaunākajā grupā komanda no skolas ārpus valstspilsētām, kas uzrādīs labāko rezultātu otrajā kārtā, saņems iespēju no SIA “Enola” iegādāties laboratorijas traukus, iekārtas vai reaģentus 150 EUR vērtībā, lai nodrošinātu labāko iespējamo ķīmijas apguvi jauniešiem arī reģionos. Aicinām nepalaist garām šādu iespēju!

Olimpiādes nolikums, programma un pieteikšanās anketa šeit.