IZV skolēni viesojas SIA Sakret un Getliņi EKO

23.martā RTU IZV 10. klases skolēniem pēc teju 2 gadu pārtraukuma no izbraucieniem bija iespēja klātienē viesoties divos pierīgā esošos uzņēmumos: SIA Sakret un Getliņi EKO.

SIA Sakret ir uzņēmums, kas Latvijas un kaimiņvalstu tirgum piedāvā plašu būvķīmijas, betonu, mūrjavu, apmetumu, špakteļu un krāsu klāstu. Ekskursijā skolēniem bija iespēja iepazīties gan ar sauso produktu izstrādes un testēšanas procesu, apskatīt noliktavas un kvalitātes testēšanas laboratorijas, gan ar gatavo (slapjo) produktu izstrādes gaitu. Skolēni uzzināja, kā notiek dažādu produktu tonēšana gan ar dabīgo, gan sintētisko pigmentu palīdzību, noskaidroja, kas svarīgs toņu noturībai dažādos apstākļos, un kāda apmēram ir ikdiena šādā lielā uzņēmumā.

Getliņi EKO jaunieši iepazinās ar poligona vēsturi un darbību šodien, apskatīja poligona teritoriju un iepazinās ar daudzjiem soļiem, kam cauri jāiet atvestajiem atkritumiem, pirms tie tiek noglabāti. Bija iespēja uzzināt, kāda ir šķirošanas nozīme un kā pašiem, mazliet pamainot ikdienas paradumus mājās, iespējams samazināt poligonā noglabāto atkritumu daudzumu. Eksursijas noslēgumā skolēni devās apskatīt siltumnīcas, kur visu gadu griezdamies aug tomāti un gurķi, pateicoties poligonā saražotajai enerģijai un siltumam.

Paldies uzņēmumiem par iespēju iepazīties klātienē!