Elektronikas un Robotikas diena 2023

13.maijā RTU Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultātē ar spraigām elektronikas un robotikas sacensībām aizvadīta “Elektronikas un Robotikas diena 2023”. Pasākumā piedalījās vairāk kā 300 dalībnieki no visas Latvijas, Lietuvas un Norvēģijas.

Elektronikas un Robotikas dienā 2023 norisinājās bērnu un jauniešu elektronikas konkurss «Jaunais elektroniķis 2023» divās sarežģītības pakāpēs, RTU Robotikas čempionāts, kas vienlaikus bija 15.Latvijas Robotikas čempionāta noslēguma posms, kā arī seminārs un darbnīca par lietu internetu (IoT) skolotājiem. Pasākuma dalībnieki un apmeklētāji tāpat varēja piedalīties aizraujošās elektronikas darbnīcās un iepazīties ar Latvijas elektronikas un elektrotehnikas nozares vadošajiem uzņēmumiem, kā arī doties ekskursijās uz RTU laboratorijām, Zinātnes un inovāciju centru un Dizaina fabriku.

Konkursa ‘‘Jaunais Elektroniķis 2023″ vecuma grupā no 15 gadu vecumam 2.vietu ieguva RTU Inženierzinātņu vidusskolas 11. un 12.klases skolēni Kirils Koļesņikovs un Nikita Travins.

Pasākumu organizēja: LETERA, RTU un RTU Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultāte sadarbībā ar Valsts izglītības satura centru.

Vairāk informācijas par konkursu https://www.letera.lv/elektronikas-un-robotikas-diena-2023-veids-ka-bernos-radit-interesi-par-dabaszinatnem/